Down Syndrome Society Nepal


Down Syndrome Society Nepal (DSSN) in Kathmandu

Begin april 2014 hebben 2 bestuursleden (Heleen en Sjef) voor het eerst kennis gemaakt met de Down Syndrome Society Nepal(DSSN) in Kathmandu.
Zij zijn in gesprek gekomen met Shila Thapa, oprichtster en president van de DSSN.
Het is een zeer bevlogen vrouw die zich volledig inzet om enerzijds dagopvang en therapie te bieden aan kinderen die lijden aan het syndroom van Down en/of kinderen met een geestelijke beperking en anderzijds voorlichting te geven, om mensen meer inzicht te geven in het ziektebeeld en de mogelijkheden van deze kinderen.
De kinderen krijgen op de dagopvang overdag verzorging, muziek- en fysiotherapie. Daarnaast maken ze ook mooie (kerst)kaarten die wij de afgelopen jaren op onze markten in Nederland hebben verkocht.
Na het bezoek van 2 andere bestuursleden (Anja en Toob) in augustus 2015 ontvingen wij van Shila de vraag of wij een project financieel wilden ondersteunen waarbij vier iets oudere kinderen in een hotel een training krijgen om huishoudelijke werkzaamheden te leren verrichten. De uiteindelijke opzet is om deze kinderen ’n zelfredzaam en waardig leven te bieden. Tevens krijgt een groep jonge kinderen tussen de 6 en 11 jaar een training in hygiëne, tanden poetsen, wassen, eten en zelfredzaamheid.

In december 2016 is een contract door Stichting Projecten in Nepal en Down Syndrome Society Nepal ondertekend. Dit houdt in dat DSSN vanaf 2017 voor allerlei activiteiten door Stichting Projecten in Nepal ondersteund zal worden.

Gedurende 2017 is Stichting Projecten in Nepal keurig door DSSN door middel van tussentijdse rapporten op de hoogte gehouden van de besteding van de gelden. Mede daardoor is besloten om DSSN in 2018 opnieuw te ondersteunen.

Ook in 2019 Wordt Down Syndrome Society Nepal door Stichting Projecten in Nepal ondersteund. Er wordt bijdrage geleverd aan de dagopvang van inmiddels 32 kinderen/jong volwassenen met Down Syndroom of andere geestelijke beperking. Deze kinderen bezoeken de dagopvang 6 dagen per week van 10-15 uur.

Voor meer informatie over Down Syndrome Society Nepal klik hier

IMG_4282 2 IMG_5818 2 IMG_5798 2