Samenwerkings projecten


Begin 2019 is Stichting Projecten in Nepal een samenwerkingsverband, met behoud van zelfstandigheid, aangegaan met Rumahedi Foundation Nepal. Dit houdt in dat projecten door beide stichtingen gefinancierd zullen worden. Voor de Nepalese bevolking betekent dit dat er meer projecten uitgevoerd kunnen worden. Rumahedi Foundation Nepal is in samenwerking met Lions Club of Nepal Highlight verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten.

Onder het kopje Nieuws van deze website kunt u van onderstaande projecten foto’s vinden.

In  2024 zijn (tot nu toe) de volgende projecten gefinancierd:

-Uitreiken van TV voor leerdoeleinden, laptop voor de administratie en uniformen bij Satprayas dagopvangcentrum in Bhaktapur. Satprayas is een centrum voor kinderen met ernstige (neurologische) aandoeningen. In 2019 is dit dagopvangcentrum ook al met hulpmiddelen door SPIN en Rumahedi ondersteund (uitgevoerd januari 2024)

-Uitreiken van 232 schooltassen aan kinderen die in armoede leven (Dalit) van de Belkot Bhanjyang Secondary School, Belkotghadi, Dhading (ca 100 km van Kathmandu) (uitgevoerd maart 2024)

-Uitreiken van 45 schooltassen en schoolkleding aan kinderen die in armoede leven (Dalit) van de Kalika Basic School, Namobuddha, Kabre (ca 90 km van Kathmandu) (uitgevoerd maart 2024)

In 2023 zijn de volgende projecten gefinancierd:

-Uitvoering van afbouw van dagopvangcentrum voor blinden in Kathmandu. Dit centrum is onderdeel van Nepal Integrated Blind Development Association. Nodig zijn heel veel zinken platen voor zijwanden en dak van het gebouw. Daarnaast bouwmateriaal voor WC, keuken en watervoorziening (aangevraagd november 2023; uitgevoerd december 2023 en januari 2024)

-Uitvoering van “Hygiene Kits Distribution Program” voor 100 vrouwen en meisjes in Ramechhap Municipality-8, Dumrikharka, Ramechhap (155 km van Kathmandu). De vrouwen die geholpen worden hebben veelal een bestaan onder de armoedegrens. Ze zijn over het algemeen laag- geletterd en zijn zich weinig bewust van het nut van hygiëne. (afgerond juni 2023)

-Uitreiken van Muziekinstrumenten en bijbehorende traditionele kleding aan de Bala Devi Secondary School, Khari-5, Jwalamukhi, Dhading (140 km van Kathmandu). De kinderen van deze school horen tot de Majj, Kumal en Tamang gemeenschap (achtergestelde gemeenschappen) en leven vaak in armoede. De volgende instrumenten worden gekocht: piano (1), trommel (1), fluit (5), harmonium (1), gitaar (1), tamboerijn (2), typisch Nepalese muziekinstrumenten (5 stuks zgn. shalllows) en 1 geluidssysteem. Zo kunnen deze kinderen extra muzieklessen krijgen en later optredens verzorgen in traditionele kledij! (aangevraagd april 2023; afgerond januari 2024)

-Uitvoering van “Hygiene Kits Distribution Program” voor 130 vrouwen en meisjes de Chepang gemeenschap, die wonen in Beninghat Rorang Rural Municipality-3, Dhading (afgerond maart 2023)

-Uitreiken aan de 172 leerlingen van Shree Laxmeshwari Secondary School van schooluniformen. Deze school staat in Belkotgadhi, Rural Municipality-3, Rupid, Nuwakot (afgerond februari 2023)

-Uitreiken van 146 schooltassen voor alle leerlingen en sportartikelen voor de hele school. Dit alles voor de Shree Pokhari Basic School. Deze school staat ook in Belkotghadi-3, Jhyangli, Nuwakot, zo’n 10 km van de school hierboven genoemd (afgerond februari 2023)

In 2022 is het volgende project gefinancierd: 

– Uitvoering van “Hygiene Kits Distribution Program” voor de Tharu en Chaudhari gemeenschap, die wonen in de Nepalese gemeente Rapti Rural Municipality-7, Jitpur/Anandapur, Dang. Het programma vond plaats bij een lagere school aldaar. Naast dat er 200 hygiëne kits zijn uitgedeeld, is er ook voorlichting gegeven, zijn er voorlichtingsboeken achtergelaten en geplastificeerde periode kalenders verstrekt. Het was een waardevol project in een arme gemeenschap, waarbij ook werd voorzien in artikelen als handdoeken, ondergoed en zeep (afgerond juni 2022)

In 2021 zijn de volgende projecten gefinancierd:

– 7 computers voor de Shree Pancha Kanya Secondary School, Walting (Kavre district). Deze school heeft 400 leerlingen (afgerond februari 2021)

-waterproject, bestaande uit een watertank met pijpleiding naar dorp en aansluitingen naar de 16 huizen (ca. 85 mensen). Dit alles in Tripurasundari -06, Golang (Dhading). (afgerond april 2021)

-Covid-19 beschermings- en geneesmiddelen, alsmede toebehoren voor zuurstofflessen voor District Hospital Dhading en 5 gezondheidsposten (aangevraagd mei 2021)(uitgevoerd mei 2021)

-Covid-19 beschermings-, ontsmettings- en geneesmiddelen, alsmede toebehoren voor zuurstofflessen en bedden voor 3 gezondheidsposten te weten: Kumari Health Post, Belkot Gadhi Municipality -3, district Nuwakot (50 km van Kathmandu); Sahari Health Post, Namobuddha Rural Munucipility-3, Bhedabari, Kabhre District (90 km van Kathmandu) en Boralang Health post, Bhimsen Rural MUnicipality-7, Boralang, Gorkha district (150 km van Kathmandu) (aangevraagd juni 2021) (uitgevoerd juni 2021)

-Voedsel (rijst, inzen, olie) voor 100 gezinnen in Benighat Rorang Rural municipality-1, Brundi; Chepang district. Dit is een gevolg van de Covid-19 pandemie (aangevraagd juni 2021)(niet uitgevoerd vanwege gebrek aan coördinatie door de lokale overheid)

-voedsel voor de voedselbank (aangevraagd en uitgevoerd juni 2021)

-dekens, zeep, muskietennetten en zaklichten voor mensen die door de moessonregens in Helambu hun huis zagen verdwijnen in de modderstroom (aangevraagd en uitgevoerd juni 2021)

In 2020 zijn de volgende projecten gefinancierd:

– Sportkleding, -schoenen en sportattributen voor de Shree Sundari Secondary School (Dhading) (afgerond januari 2020)

– warme kleding (trainingspakken), schoenen, rugzakken en schriften voor de 46  kinderen van de Shree Nabotic Basic School (Dhading) (afgerond januari 2020)

-Uitreiken hygiëne kits bij de Shree Rewaldada Lower Secondary School, Mahadevsthan-7, Dhading (pakket april klaar, maar pas in september uitgereikt i.v.m. Covid-19 uitbraak en lockdown in Nepal)

-Voedsel (i.v.m. hongersnood t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) voor gehandicaptencentrum met 59 personen Snehi Kaakha (afgerond mei 2020)

-6 Gasflessen voor Himalaya Old Age Center (t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) (afgerond mei 2020)

-voedsel voor 25 families Jitpurphedi (t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) (afgerond mei 2020)

-voedsel voor 150 mensen die gebruik maken van de voedselbank bij Bajalu brug (t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) (afgerond juni 2020)

-voedsel voor 50 arme gezinnen (werkelozen en studenten) in Kabhresthali (t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) (afgerond juni 2020)

-voedsel, vervoer en beschermende kleding  voor 140 gezinnen (t.g.v. lockdown Nepal Covid-19 pandemie) (afgerond juli 2020)

-voedsel voor 60 arme gezinnen met kinderen op de J.P. school in Kathmandu (afgerond oktober 2020)

In 2019 zijn de volgende projecten gefinancierd:

– Materiaal (zoals rolstoel; muziekinstrumenten) voor centrum voor lichamelijk- en geestelijk gehandicapten in Bhaktapur (afgerond februari 2019)

– Het uitrusten van gezondheidspost in Dhading met medische apparatuur voor het opsporen van TBC (afgerond februari 2019)

– Uitreiken schoolspullen aan de 57 leerlingen van de Shree Sthanapati Basic School (afgerond maart 2019)

– Uitreiken hygiëne kits aan 200 vrouwen/meisjes in Jwalamukhi-5, Khari (Dhading) (afgerond april 2019)

– Dagverblijf voor ouderen in Dhading (afgerond oktober 2019)

– Uitreiken voedsel aan dorpelingen in hongersnood Brusbang (ward nr 2); Dhading (oktober 2019)