Nieuw dagopvangcentrum DSSC Paaluwa in Chitwan geopend

Posted By on Feb 1, 2024 | 0 comments


DSSN timmert hard aan de weg en wil voor veel meer mensen met een beperking iets betekenen in hun eigen regio. Daarom zijn er al op 3 plaatsen besturen opgericht (door ouders), zodat deze besturen geregistreerd kunnen worden. Na deze registratie kan er een dagopvangcentrum opgestart worden. Er is een bestuur in Pokhara en Kailali. Onlangs is er in het district Makawanpur ook gestart met een Parents Cell groep. In Chitwan zijn ze al verder en is er het dagopvangcentrum Paaluwa geopend.

Paaluwa betekent knop; hieruit kunnen de bloemen gaan bloeien. Een mooie naam voor de kinderen/jong volwassenen met een beperking die gebruik gaan maken van dit centrum.

In juli 2023 was in Chitwan DSSC geregistreerd en eind 2023 kon Paaluwa geopend worden. Op de foto van de opening helemaal links staat Pramila (coördinator van DSSN Kathmandu) en in het midden met okergele sjaal om staat Shila (voorzitter DSSN Kathmandu). Zij zorgen voor ondersteuning van het nieuwe bestuur en dagopvangcentrum.

Er is gestart met 11 kinderen / jong volwassenen in het dagopvangcentrum. Zij komen daar 6 dagen per week van 10-15 uur. Dagactiviteiten bestaan uit zelfredzaamheid, dansen/yoga, spelletjes doen, enz. Dit zal steeds verder uitgebreid worden. Er zijn 2 leraren in dienst.

Laat uw reactie hier achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *